Notícies
Comprar VS Llogar

divendres, 12 d’abril de 2019
Venda

Després de l’esclat de la gran crisi del 2008, el consumidor va agafar por a la compra. I això va passar en un país on el 78% de la població prefereix comprar que llogar, a diferència de grans països europeus com Alemania, on aquesta mitja baixa fins al 50%. En l’actualitat, però, el mercat del lloguer està saturat. Poca oferta, preus desorbitats, contractes de poca durada, condicions en alguns casos abusives… així que molta gent torna a plantejar-se la compra com a primera opció.

La primera gran pregunta és: i si no tinc estalvis? Doncs et direm que, si tens ingressos demostrables i sostinguts en el temps, això no hauria de preocupar-te. A Urbenia fa temps que estem aconseguint hipoteques “100% + despeses” per a clients amb un bon perfil econòmic, tot i la manca d’estalvis. Superat aquest punt, entren en joc tot un seguit de consideracions importants. 

Una de les més importants és la situació personal de cadascú. Un bon exercici és plantejar-se en profunditat els pros i contres del lloguer i de la compra en el teu cas particular, i fer-ne una llista. Quins beneficis té per a tu comprar o llogar? S’adapta la compra a la teva forma de vida (mobilitat laboral o altres condicionants)? Vols estabilitat per la teva família? O valores més la flexibilitat a curt termini? La decisió és totalment econòmica?

En aquest sentit, cal saber que un pis de propietat tindrà sempre més despeses associades que no pas un de lloguer, com per exemple l’IBI, l’assegurança, grans reparacions o les pròpies vinculacions de la hipoteca. Així que no només facis els càlculs comptant la quota de la hipoteca i la del lloguer. A internet hi ha vàries eines útils per fer aquests càlculs econòmics, com la del BBVA o el calculador d’hipoteques d’Idealista.

I si el que vols és que fem els números per tu d’una manera personalitzada, no dubtis en consultar-nos en qualsevol de les nostres oficines. No hi ha una resposta absoluta perquè depèn de molts factors, però el comptar amb informació de valor és fonamental per prendre una decisió tan important com aquesta.

Si vols parlar amb nosaltres, et convidem a visitar-nos en qualsevol de les nostres oficines. També pots contactar-nos per telèfon o correu electrònic. T'esperem per poder començar a oferir-te solucions.

93 115 14 11
info@urbenia.es
Desenvolupat amb: