Notícies
Els preus de lloguer ja tenen sostre a Catalunya

dijous, 24 de setembre de 2020

La Llei 11/2020 del 18 de setembre, emesa pel Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, s'aplica en els nous contractes de lloguer de residència permanent en poblacions de més de 20.000 habitants.

A partir d'ara, els propietaris no podran decidir lliurement el preu dels seus lloguers. Aquesta mesura arriba després d'anys de reclamacions de Sindicat de Llogaters i altres entitats davant d'un mercat de preus a l'alça constant, especialment a les ciutats de Barcelona i rodalies. Els canvis inclosos en la Llei 11/2020 de la Generalitat afecten aquells habitatges de residència permanent en poblacions de més 20.000 habitants (unes 60 a Catalunya). Per a aquests immobles, el valor mensual del lloguer queda així limitat per l'Índex de referència de preus de lloguer, un indicador de consulta pública amb caràcter informatiu que permet conèixer una estimació del preu mitjà del metre quadrat d'un habitatge. La normativa s'aplicarà en els nous contractes que se signin a partir d'ara. Tant el col·lectiu API com promotors, constructors, administradors de finques i altres associacions professionals s'han oposat frontalment a la llei.

  • Resum realitzat pel Sindicat de Llogaters - aquí
  • Resum realitzat pel col·lectiu API - aquí

Si vols parlar amb nosaltres, et convidem a visitar-nos en qualsevol de les nostres oficines. També pots contactar-nos per telèfon o correu electrònic. T'esperem per poder començar a oferir-te solucions.

93 115 14 11
info@urbenia.es
Desenvolupat amb: